Twee nieuwe geldautomaten op komst – Nieuwe versie

  11 maart 2024

  NINOVE – Batopin heeft nu enkel een bankneutraal Cash-punt in Ninia Shopping. Tegen 2025 zou er telkens 1 bijkomen in Aspelare en Denderwindeke.

  Batopin (Belgian ATm OPtimization INitiative) is een initiatief van de 4 Belgische grootbanken: Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Zij sloten systematisch de eigen geldautomaten en willen tegen eind 2025 op 970 plaatsen nieuwe Cash-punten installeren.

  Nu al staan deze op een 400-tal plaatsen met zowat 1.000 geldautomaten. Batopin zoekt nog op 420 locaties een geschikte inplantingsplaats voor een Cash-punt. Het gaat vooral om plaatsen waar een parking in de buurt is en die centraal gelegen zijn in een dorps- of stadskern.

  Ninove

  Batopin overlegt hiervoor met de lokale besturen, maar rekent ook op burgers en verhuurders om een goede locatie voor te stellen. Het gaat om 3 types Cash-punten: in binnenruimtes, in de muur en als een op zichzelf staande kiosk.

  In Ninove is momenteel 1 Cash-punt actief in Ninia Shopping. Tegen eind volgend jaar zouden er bijkomen in Aspelare centrum en Denderwindeke dorp. Hiervoor zoekt Batopin evenwel nog geschikte locaties.

  Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) volgt dit dossier op in het federaal parlement. Ze zegde ons ook nog een Cash-punt te willen voor Meerbeke en Okegem. Donderdag 21 maart zou een nieuw overleg plaatsvinden.

  Los van de geplande automaten van Batopin zijn momenteel nog de geldautomaten van Argenta (Brusselstraat), Beobank (Graanmarkt) en bpost (Bevrijdingslaan) in werking.

  Info: Batopin – Lees ook: ‘Hoop voor 24/7 geldautomaat…’.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons