Akouyo mag € 7.000 spenderen in Togo

    04 april 2022

    NINOVE – De provincie Oost-Vlaanderen verleende subsidies aan 70 Oost-Vlaamse organisaties, die zelf een project uitbouwen in een land in ontwikkeling. Voor Ninove is dat Akouyo.

    Gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor mondiale solidariteit: “Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen kunnen heel wat organisaties mondiale projecten realiseren. Zij werken hiervoor nauw samen met hun partner in het Zuiden. In Oost-Vlaanderen zetten ze actief in op bewustmaking. Door hun engagement maken ze internationale samenwerking tastbaar voor alle Oost-Vlamingen en dragen ze bij aan een meer rechtvaardige wereld.”

    Projecten

    Uit Ninove zijn twee projecten weerhouden. Solidev Vlaanderen krijgt € 7.000 om in Rwanda huishoudelijk en landbouwafval te recyclen tot organische meststoffen voor koffieplanten en fruitbomen.

    Akouyo mag € 7.000 spenderen aan de bouw van een waterput en een sanitair blok in een school in Togo.

    SIOSP uit Denderleeuw krijgt € 7.000 voor een zeepatelier met een weduwenorganisatie en voor een betere toegang tot hygiëne en sanitair in Kameroen.

    ‘Solidair met Honduras’ ontvangt ook € 7.000 om duurzame landbouw te promoten in Honduras.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons