Bewoners Schoonderhage gaan Queen achterna

    19 mei 2020

    REGIO – Dit keer geen stofzuigende Freddy Mercury in de hoofdrol van ‘I want to break free’, maar bewoners van Schoonderhage. Guy Bijl compileerde hun bijdragen tot de videoclip ‘VZW Schoonderhage wants to break free’.

    “Onze mensen missen natuurlijk ook hun familie en willen uit hun bubbel”, aldus Guy. Hij is begeleider in de Schoonderhage-vestiging ’t Sluizeken aan de Molendreef in Aalst. “Dat is het vertrekpunt geweest voor deze clip. Collega’s uit onze andere vestigingen vonden het meteen een goed idee om daarin de bewoners aan het werk te zien in hun dagelijkse leefwereld. Ik heb dan alles bij mekaar gebracht op het nummer van Queen.”

    “We wilden hen op een positieve manier in beeld brengen. Onze mensen willen ook wel naar huis, naar hun familie. Ze houden natuurlijk contact via Skype of de telefoon, maar het fysieke contact is toch nog van een heel andere orde. En dan hoor je anderen, die klagen en zagen dat ze niet naar zee mogen. Dat kunnen onze mensen evenmin, maar ze blijven we positief. Goed, de ene dag is de andere niet, maar ze hebben ook plezier in het leven. Er gebeuren nog mooie dingen. Dat wilden wij en zij in die clip benadrukken.”

    Guy hoopt stiekem dat het YouTube-filmpje ook in het buitenland wordt opgepikt. “Dat zou leuk zijn voor hen. De muziek is alvast een universele taal en zelfs de speech van onze koning is in het Engels ondertiteld. Dat mag dus geen hinderpaal vormen.”

    Info: vzw Schoonderhage.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons