Dr. Hemerijckxcomité blijft zich inzetten voor de Damiaanactie

    18 januari 2021

    NINOVE – De vrijwilligers van het dr. Hemerijckxcomité zullen in januari niet de straat opgaan om stiften te verkopen voor de Damiaanactie. Je kunt de actie wel steunen door een gift of een online bestelling.

    Damiaanactie is een niet-gouvernementele organisatie (NGO), die zich sinds 1964 inzet om patiënten met vooral lepra en tuberculose op te sporen en te genezen. De organisatie is actief in 15 landen en investeert elk jaar meer dan € 15,5 miljoen in structurele gezondheidszorg.

    Ze werken altijd samen met bestaande plaatselijke gezondheidsstructuren en over een langere termijn. Het doel is dat de landen in het zuiden zelfstandig de strijd tegen armoedeziektes doeltreffend aanvatten. Waar Damiaanactie niet meer aanwezig is, blijft ze die landen steunen met technische assistentie en fundamenteel onderzoek.

    Dr. Hemerijckx

    In Ninove zet het dr. Hemerijckcomité zich sinds jaar en dag in voor de Damiaanactie.

    Pater Damiaan zorgde voor de melaatsen in Molokaï. In zijn spoor trok melaatsendokter Frans Hemerijckx naar Congo en India. Zijn droom was: zieke mensen, vooral de melaatsen, gezond en gelukkig maken en in hun waardigheid herstellen.

    Het dr. Hemerijckxcomité zet zijn hun werk verder. Dit jaar zonder de traditionele manier van actievoeren.

    Voor het actieweekend van de Damiaanactie van 29 tot 31 januari, krijgen alle inwoners van Ninove een flyer of een informatieve brief (Denderwindeke). Hierop staan alle gegevens om de actie te blijven steunen.

    Info: Damiaanactiedr. Hemerijckxcomité – BE05 0000 0000 7575 (fiscaal attest vanaf € 40).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons