Kringwinkels langs Ring Oost en Oude Kaai vestigen zich samen aan Albertlaan

  17 juni 2017

  De huidige winkels van de kringwinkel ’t Vierkant langs Ring Oost en de Oude Kaai worden aan de Albertlaan – op de locatie van de voormalige interieurdecoratie zaak Heytens – samengevoegd tot één grote winkel met een winkeloppervlakte van 1.100 vierkante meter. “Dat is groter dan de huidige winkels samen”, vertelt Kris De Mulder, operationeel verantwoordelijke bij ’t Vierkant. “Nu kon je aan de Oude Kaai terecht voor textiel en klein gerief en in die aan de Ring Oost voor grotere stukken zoals meubilair en (groter) elektro, naast ook wat klein gerief. In de nieuwe winkel komt op de bovenverdieping een meubelafdeling en een afdeling elektro. Op de benedenverdieping zal er een grote textielafdeling zijn met ook huisraad, speelgoed, boeken en sierstukken.” Met de nieuwe winkel investeren ze in hun eigen patrimonium. “Een zekere investering naar de toekomst toe aangezien we het vorige pand huurden en aan het oude gebouw aan de Oude Kaai ook kosten waren. Ook voor de klanten is het overzichtelijker door de grote open ruimte, maar ook omdat er nu één brengpunt is waar ze van 9.30 uur tot 17 uur terecht kunnen. Buiten de openingsuren kunnen ze voor textiel wel nog terecht in de ophaalcontainers. Achteraan het gebouw komt ook een aparte brengpoort waar ze hun spullen kunnen lossen.” In de nieuwe kringwinkel zullen 12 mensen werken, die nu nog in de huidige kringwinkels in Ninove aan de slag zijn. “We werken vooral met langdurig werklozen via het OCMW van Ninove, die we ook opleidingen aanbieden om nadien te kunnen doorstromen naar een andere job. We willen ook het imago van de kringwinkel oppoetsen: geen brol of rommelfabriek, maar wel kwaliteitsvolle spullen een tweede of derde leven geven om aan het milieu te denken.” Vanaf maandag is ’t Vierkant aan de Albertlaan geopend. De officiële opening volgt 30 juni.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons