Ninoofs stadsbestuur kocht i-Pads aan in… Aalst

    01 december 2021

    NINOVE – 63 i-Pads kocht het stadsbestuur aan bij Lab9 in Aalst. Forza Ninove ziet daarin “een staaltje van luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. Volgens schepen Joost Arents (Onafh.) heeft dit alles te maken met een raamcontract.

    “In verkiezingstijden beweert Open VLD steevast de verdediger te zijn van de middenstand, de zelfstandigen en de KMO’s”, lezen we in een persmededeling van Forza Ninove. “Schepen Alain Triest, onder andere bevoegd voor lokale economie, gaat in Aalst shoppen voor de aankoop van 63 i-Pads: 33 voor de gemeente- en OCMW-raadsleden en 30 voor de uitrol van een zorgapplicatie in het WZC Klateringen.”

    Apple

    En dat was niet omwille van de gunstiger voorwaarden, aldus de Forza-redacteur. “Apple is in Ninove aanwezig via Pure Lifestyle en in Aalst via Lab9. Volgens de beheerder van Pure Lifestyle kon men exact dezelfde voorwaarden aanbieden in deze ‘Business to Businessverkoop’. Alleen: er is zelfs geen offerte gevraagd. Alle solidariteitsbijdragen, belastingen, taksen, tewerkstelling enzovoort ten spijt, loopt de Sint het Pure Lifestyle-huisje stillekes voorbij.”

    Volksvertegenwoordiger en fractieleider Guy D’haeseleer zal deze gang van zaken op de volgende gemeenteraad aankaarten.

    Raamcontract

    Het was niet schepen Triest (Open VLD), die ging ‘shoppen’ in Aalst, maar zijn collega Joost Arents, bevoegd voor ICT. Dus vroegen we deze laatste om een reactie.

    “Vooreerst alle begrip voor de frustratie bij de lokale handelaar; ik ben zelf ex ondernemer. Alleen is er een groot verschil tussen de openbare dienst en de privé. Elk openbaar bestuur binnen de Europese unie is gebonden aan de wetgeving over overheidsopdrachten. Dat maakt, dat je niet zomaar lukraak een winkel kan binnenstappen en bestellen. Integendeel: de procedures zijn zeer tijdrovend.”

    Daarom doet de stad voor verschillende diensten een beroep op raamovereenkomsten. Degene, die de raamovereenkomst heeft uitgeschreven en afgesloten, heeft de wetgeving over de overheidsopdrachten al toegepast. De intekenaar moet dit niet meer zelf doen en kan direct afnemen.

    Lokale handel

    “De raamovereenkomst, waarop Ninove intekende, is uitgeschreven via een openbare procedure. Het was dus geen keuze van het stadsbestuur om Lab9 te weerhouden en niet te kopen bij Pure Lifestyle. Ik zou de Ninoofse bedrijven daarom willen aanmoedigen om zo snel als mogelijk mee te dingen in de procedures voor raamovereenkomsten. Eens je daarin bent opgenomen, kan eender welk bestuur afnemen zonder dat het de procedure van de overheidsopdrachten moet toepassen. .Indien een Ninoofse handelaar voor die raamovereenkomst is gekozen, kunnen we bij deze aankopen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons