Symbool Mc Donald’s even weg uit Ninoofse skyline

    12 augustus 2020

    NINOVE – De grote ‘M’ van fastfoodketen McDonald’s is sinds deze week verdwenen van de 30 meter hoge pyloon. Voor even.

    Dit iconisch symbool maakt al vanaf de opening van het restaurant in Ninove, nu 20 jaar geleden, deel uit van de skyline. Gelijk van waar je komt, steekt de ‘M’ er bovenuit. Het is de hoogste pyloon van België en dat blijft ook zo.

    Het wereldbekende symbool was wel aan vervanging toe. “Maandagochtend 10 augustus is dat paneel van de pyloon gehaald”, aldus zaakvoerder Nico De Saedeleer. “Er komt een geheel nieuw voor in de plaats, met een meer ecologische led-verlichting. Die zit ook op de verlichtingspalen van de parking.” Deze laatste was eerder al vernieuwd en uitgebreid.

    De pyloon blijft staan, krijgt een nieuwe antiroestbehandeling en een grijze afdeklaag. “Maandag 31 augustus laten we het nieuwe bord erop plaatsen. Tenminste als het weer het toelaat. Het oude bord was 5 m breed en 4 m hoog en zal toch wel rond een ton hebben gewogen. Daarom ook dat de paal stevig genoeg is en stormbestendig.”

    Gouden bogen

    Tegen het eind van augustus zal het vernieuwde logo dus terug de Ninoofse horizon beheersen.

    Het nieuwe bord zal ook qua ontwerp volledig nieuw zijn. “Enkel de ‘golden arrows’, de gouden bogen, zul je zien. Geen onderschrift met de naam of andere verwijzingen. Inmiddels is dat symbool goed ingeburgerd. Iedereen herkent in die gouden bogen onmiddellijk McDonald’s.”

    De Ninoofse vestiging stelt een 80-tal mensen tewerk, van zaakvoerder tot jobstudenten.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons