Uitbreiding terrassen verlengd in afwachting van winterterrassenplan

    01 oktober 2020

    NINOVE – De uitgebreide terrassen kunnen blijven tot en met zondag 1 november. De stad werkt ondertussen aan een winterterrassenplan. In de Geraardsbergsestraat is geen terrassenstraat meer voorzien.

    Tijdens de gemeenteraad van 17 september had Stijn Vander Elst (Open VLD) gevraagd om in overleg met de lokale horeca winterterrassen te organiseren, eventueel met een overkapping. Hij vroeg hiervoor ook ondersteuning van de stad: materieel en op het vlak van vergunningen.

    Voor Guy D’haeseleer en Ilse Malfroot (Forza Ninove) was een terrassenstraat in de Geraardsbergestraat niet voor herhaling vatbaar wegens teveel overlast. Eerst nog een bevraging organiseren, zoals schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) in het vooruitzicht stelde, zou de winterterrassen hopeloos vertragen.

    Plan

    Na deze discussie in de gemeenteraad besliste het stadsbestuur om de uitgebreide terrassen toe te laten tot en met 1 november.

    “Ook in de wintermaanden willen wij onze horeca blijven ondersteunen”, aldus de schepen. “De corona-maatregelen binnen de horecazaken zelf zullen nog een tijdje van kracht zijn.” Vandaar die beslissing.

    “In tussentijd werken we met onze diensten aan een winterterrassenplan.”

    Terrassenstraat

    De terrassenstraat in de Geraardsbergsestraat is afgevoerd.

    Schepen Triest: “Nu de weersomstandigheden slechter zijn, zal de terrassenstraat hoe dan ook minder klanten aantrekken. De impact van het afsluiten van de Geraardsbergsestraat op de buurtbewoners is dan te groot in vergelijking met het aantal klanten. De horeca-uitbaters daar mogen uiteraard hun bestaand vergund terras wel blijven gebruiken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons