Geert Merchiers is de nieuwe procureur des Konings van Oost-Vlaanderen

    30 april 2022

    GENT – De voormalige procureur des Konings van Oudenaarde, Geert Merchiers, legde woensdag 27 april zijn eed af als procureur des Konings bij het parket van Oost-Vlaanderen.

    De 57-jarige Geert Merchiers begon in 1992 als parketmagistraat in Oudenaarde. Nadien werd hij daar ook woordvoerder en in 2009 procureur.

    Sinds de fusie van de parketten in 2014 was Merchiers afdelingsprocureur van het parket in Oudenaarde. Sinds juli 2020 was waarnemend procureur des Konings tijdens de schorsing van Johan Sabbe.

    Begin januari heeft de Hoge Raad voor Justitie Geert Merchiers voorgedragen als de nieuwe procureur des Konings bij het parket Oost-Vlaanderen. Hij haalde het van de andere kandidaat, onderzoeksrechter Annemie Serlippens.

    Woensdag 27 april legde hij zijn eed af in handen van de voorzitter van de 1ste kamer van het Hof van Beroep in Gent.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons