PCVO Groeipunt Ninove krijgt oefenmotorblok van BMW Motorrad.

    03 April 2019

    NINOVE – Voortaan kunnen de leerlingen Motortechniek van PCVO Groeipunt Ninove hun technische kennis oefenen op de nieuwste generatie motorblokken van de BMW 750 GS en BMW 850 GS motorfietsen. Voor de scholen is dit een unieke gelegenheid om over het nieuwste didactisch materiaal te beschikken. BMW Group Belux wil met deze samenwerking de scholen helpen meer jongeren op te leiden tot motorfietstechnicus, wat net als de job van autotechnicus een knelpuntberoep is.

    BMW Group Belux werkt als sinds 2014 samen met opleidingen autotechnicus binnen het kader van duaal onderwijs. Zo kunnen leerlingen stage lopen bij een concessie in hun buurt, worden onderdelen en cursussen ter beschikking gesteld én krijgen leerkrachten een zomeropleiding. Omdat ook de BMW Motorrad-concessies nood hebben aan goed opgeleide en gemotiveerde jongeren, zal dit programma in de toekomst ook uitgebreid worden naar motortechnici-in-spé.

    Voor Marc De Groof van BMW Motorrad Belux is dit programma een win-win: “Onze twintig BMW Motorrad concessies hebben de voorbije jaren steeds mooie groeicijfers neergezet. Om onze steeds groeiende klantenbasis op de best mogelijke manier te helpen, kiezen wij ervoor om structureel te werken aan een grotere instroom van jong talent. Op die manier kunnen wij de verschillende scholen ook een echte meerwaarde bieden.”

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons