Politie roept op: “Hou je aan de regels tijdens de eindejaarperiode”

  24 december 2020

  NINOVE – De lokale politie roept iedereen op om de corona-regels te volgen. “Breng jezelf, jouw familie en vrienden, de hulpverleners en politiemedewerkers niet in gevaar.”

  De Ninoofse politie is ervan overtuigd, dat we niet zullen kiezen voor de emotionele oplossing op korte termijn, maar voor de lange termijnoplossing. Op die manier zullen we volgend jaar de vakanties en de feesten op een meer normale manier kunnen doorbrengen.

  Oproep

  Burgemeester Tania De Jonge ondersteunt deze oproep: “Heel wat mensen maakten dit jaar het verschil; zo ook onze politie. Hun inzet om te handhaven en ervoor te zorgen, dat mensen de maatregelen naleven en ernstig nemen, is zeer groot. Vaak zijn ze zwaar op de proef gesteld door hardnekkigheid en dan is verbaliseren onvermijdelijk en heel terecht. Ik doe dan ook een warme oproep om nog even door te bijten en de maatregelen strikt na te leven. Maak er ondanks alles een hele mooi kerst van en laat ons hopen, dat we elkaar in 2021 opnieuw kunnen omarmen.“

  Cijfers

  Tijdens de eerste corona-periode (tot midden oktober) schreef de lokale politie Ninove in totaal 528 processen-verbaal uit. Meestal gebeurde dit omdat mensen de regels inzake sociale afstand, samenscholing of verplaatsing niet naleefden.

  Vanaf de verstrengde maatregelen van 19 oktober zijn 152 processen-verbaal uitgeschreven:
  – 32 op basis van het Ministerieel besluit (M.B.) van 18 oktober,
  – 73 op basis van het M.B. van 28 oktober (tweede lockdown),
  – 5 op basis van het besluit van de Oost-Vlaamse gouverneur (een mondmasker verplicht bij zich hebben),
  – 44 op basis van burgemeestersbesluiten.

  Regels

  Voor wie de regels graag nog even op een rijtje heeft, verwijzen we naar een medeling van de provinciegouverneur Carina Van Cauter: “Als 20 procent van de bevolking met Kerstmis of nieuwsjaar vier extra bezoekers uitnodigt, bereiken we de drempel van 75 ziekenhuisopnames per dag met een maand vertraging. Met andere woorden: dan blijven we minstens een maand langer in de verstrengde lockdown, waarin we ons nu bevinden.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons