Schoonderhage schreef een brief aan minister Beke

    26 februari 2021

    POLLARE – Zorggebruikers, die enkel een beroep doen op dagondersteuning, zijn niet opgenomen  in de vaccinatiefase voor residentiële zorggebruikers. “De plaats van hun bed kan toch niet hun prioriteit voor vaccinatie bepalen?” stelt directeur Sharon Hietbrink als haast retorische vraag aan de minister van Welzijn.

    De dagondersteuning is in Schoonderhage niet wezenlijk verschillend van deze in een residentiële setting.

    “De risicogroepen inzake COVID-19 zijn met even grote mate vertegenwoordigd bij onze dagcentrumgebruikers als bij de residentiële gebruikers. Dagcentrumgebruikers moeten misschien zelfs nog meer risico’s nemen door zich dagelijks te verplaatsen en ’s avonds terug te keren naar hun ouders die, nog vaker dan zijzelf, tot een risicogroep behoren.”

    Familie

    In het dagcentrumwerking van Schoonderhage is de werking nauw verweven met deze voor residentiële bewoners. “Zolang dagcentrumbewoners geen perspectief krijgen, is er ook geen perspectief op versoepeling voor andere zorggebruikers, die we nu allen in gescheiden bubbels ondersteunen.”

    “De plaats van hun bed kan toch niet hun prioriteit voor vaccinatie bepalen?”

    De impact is ook groot op de familieleden van de zorggebruikers. “De problemen thuis stapelen zich voor velen op omdat ze de keuze moeten maken tussen de fysieke gezondheid van zoon/dochter/zichzelf en hun mentaal welzijn. De begeleiding probeert vanop een afstand te ondersteunen, maar het is een schrale troost als een oplossing zo dichtbij is maar toch ongrijpbaar wordt.”

    Maandag 22 februari ging de eerste vaccinatie voor Schoonderhage van start voor de residentiële zorggebruikers, niet voor de dagcentrumgebruikers. “We hopen, dat zij niet elk individueel naar de vaccinatiecentra moeten gaan. Hou het alstublieft eenvoudig: in hun vertrouwde omgeving, met hun vertrouwde begeleiding.”

    Info: Schoonderhage vzwBrief Schoonderhage vzw kabinet Vlaams Minister Beke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons