De politie controleerde op alcohol en andere drugs tijdens ‘Verkeersveilige Nacht’

    30 november 2019

    NINOVE – De lokale politie controleerde in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 november 74 voertuigen. Ze stelde 15 overtredingen vast of 20,27 %.

    De verkeersactie gebeurde in vier deelgemeenten tussen 21.00 en 05.30 uur. Ze vormde een onderdeel van de aangekondigde federale actie ‘Verkeersveilige Nacht’, die over de hele provincie Oost-Vlaanderen is gevoerd.

    Gemeente-Straat Controles PV’s %
    Meerbeke-Halsestwg. 32 3 9,38 
    Neigem-Halsestwg. 17 5 29,41 
    Outer-Brakelsestwg. 14 4 28,57 
    Nederhasselt-Geraardsbergsestwg. 11 3 27,27 
    TOTAAL 74 15 20,27 

    Voornaamste overtredingen

    • Meerbeke – Halsesteenweg: 1 bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is 3 uur ingehouden.
      Een andere bestuurder was onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
    • Neigem – Halsesteenweg: 2 bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Eén moest zijn rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur. Het rijbewijs van de tweede is ingehouden voor een periode van 6 uur.
      Een andere bestuurder was onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
      1 bestuurder had een voorlopig rijbewijs en mocht dus niet rijden. Hij kon ook geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn voertuig is geïmmobiliseerd.
    • Nederhasselt – Geraardsbergsesteenweg: 2 bestuurders hadden duidelijk te diep in het glas gekeken. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
      De chauffeur van een voertuig is geverbaliseerd omdat de technische keuring sinds 5 maanden was verlopen.
    • Outer – Brakelsesteenweg: 2 bestuurders reden onder invloed van illegale drugs. Eén van hen was bovendien onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons