Schepen Katie Coppens: “Er zijn geen inbreuken op de milieuwetgeving vastgesteld”

    16 juni 2020

    NINOVE – Voor schepen van ruimtelijke ordening Coppens (Samen) is de opslagplaats (Fabrieksstraat-Dendermeersen), waarover de N-VA eerder berichtte, conform de wetgeving. “Maar we zullen alleszins verder bekijken wat kan naar een andere plaats overgebracht worden om aan de verzoeken van de buurt tegemoet te komen.”

    De diensten leefmilieu en ruimtelijke ordening hebben volgens de schepen 1 melding ontvangen gedurende de laatste 5 jaren. “Op het moment van die melding zijn geen inbreuken op de milieuwetgeving vastgesteld. Dit betreft een opslagplaats van materialen en voertuigen en geen stortplaats. De gestockeerde materialen zijn nog bruikbaar of staan daar in afwachting van een verkoop.”

    Voertuigen

    Op het terrein staan momenteel 18 voertuigen, die de politie in beslag heeft genomen. “Zolang deze niet zijn vrijgegeven door het parket, beschouwt de Vlarem-wetgeving deze niet als afvalstof. Er staan ook voertuigen, die de technische dienst buiten gebruik heeft gesteld. Deze zijn daar gestockeerd in afwachting van levering van de nieuwe voertuigen. De leverancier neemt deze oude voertuigen terug. Alle voertuigen zijn gecontroleerd op lekkages. Daardoor is de kans op bodemverontreiniging tot een minimum beperkt.”

    Volgende ingedeelde inrichtingen en of activiteiten van Vlarem II worden momenteel geëxploiteerd: een al of niet overdekte ruimte, waarin 3 tot en met 25 motorvoertuigen of aanhangwagens, die geen personenwagens, bromfietsen, motorfietsen zijn (rubriek 15.1.1.). “Er is geen voorafgaande melding gedaan conform het Omgevingsvergunningendecreet en -besluit. Dat zal eerstdaags gebeuren. We zullen alleszins verder bekijken wat we naar een andere plaats kunnen overbrengen om aan de verzoeken van de buurt tegemoet te komen.”

    Info: zie ook “N-VA Ninove vraagt dat de stad zelf de milieuwetgeving naleeft.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons