Al vier keer beboet, ondanks bewonerskaart

    11 augustus 2023

    NINOVE – Nancy Maes kreeg voor de vierde keer een retributie in de bus, ondanks de bewonerskaart die ze had voorgelegd. “Ik moet dan telkens naar OPC bellen om te annuleren, wat dan soms ook nog niet lukt. Dan krijg ik herinneringen om alsnog te betalen.”

    Het stond in de sterren geschreven, dat de stekkerwagen van Optimal Parking Control (OPC) bij de rondrit de bewoners- en andere kaarten niet altijd zou kunnen lezen. Kinderziektes misschien, maar wel vervelend voor de bewoners, die ten onrechte een retributie (een omfloerster woord voor boete) krijgen.

    Bewonerskaart

    Zoals Nancy Maes; zij woont in de Geraardsbergsestraat, waar de vrije parkeerplaatsen even dun zijn gezaaid als het haar op een kalende monnik.

    “Begin juli kreeg ik de eerste retributie, waarna ik OPC verwittigde. Ze gingen dat annuleren, maar ik kreeg toch nog een herinnering, waarop ik terug het parkeerbedrijf moest contacteren. Eergisteren kreeg ik drie retributies in een keer in de bus, waarvan twee voor dezelfde dag. Ik heb een bewonerskaart, geregistreerd en sta meestal recht tegenover mijn deur geparkeerd.”

    Dus moest Nancy terug OPC verwittigen. “Die mensen zitten er ook mee verveeld. Blijkbaar is er met hun scanwagen enkel een probleem in de Geraardsbergsestraat. Als ik in een andere straat geparkeerd sta, krijg ik nooit een retributie, maar wel in mijn eigen straat en ondanks de bewonerskaart. Ik kan dus nog retributies en herinneringen verwachten. Dat wordt hier een echt probleem, want ik ben niet de enige.”

    Parkeerproblematiek

    Naast die vervelende zaak, is er nog het parkeerprobleem in de Geraardsbergsestraat.

    ”Hier is bijna nooit een vrije parkeerplaats te vinden. Het aantal plaatsen is al beperkt, dan zijn hier nog een enkele shop&go-plaatsen gemaakt en komen er veel nieuwe woningen en appartementen bij met toegangen voor garages. Het parkeerbeleid laat echt te wensen over. Ik behoor tot zone 1 en mag parkeren in het volledige centrum, ook in de Marktstraat waar geen parkeerplaatsen zijn en in de Langemuntstraat waar je niet eens met de auto mag doorrijden.”

    Als na de zomer de heraanleg van het Oudstrijdersplein en de Beverstraat start met extra terrassen in plaats van parkeerplaatsen, verwacht Nancy bijkomende parkeerdruk in haar straat.

    “Dan zijn we ‘gezjost’. De mensen die komen winkelen, zullen uitwijken naar hier. Ik ben altijd bang om met de wagen ergens naartoe te gaan. Als ik terugkom moet ik vaak vier tot vijf keer rondrijden vooraleer ik een vrije plaats vind. Momenteel gaat het nog voor mij, ondanks de verschillende operaties, die ik onderging. Maar het is niet gemakkelijk om zware boodschappentassen van twee straten verder te moeten zeulen. Ik ga soms drie tot vier keer te voet naar het Ninia Center boodschappen doen, om mijn parkeerplaats hier niet te verliezen. Ik ben niet de enige met dat probleem.”

    Problemen

    Van dit specifieke geval is de schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open Vld) niet op de hoogte. “Met een geldige bewonerskaart mag dit echt niet gebeuren, zeker niet herhaaldelijk.”

    Toch kreeg hij niet zoveel meldingen van fouten binnen, sinds het nieuwe parkeersysteem op 1 juli is gestart.

    “Een oudere persoon vond het niet kunnen, dat hij niet cash kon betalen, maar soms is het even door de zure appel bijten. Daarom hadden wij aan het Sociaal Huis die demo-automaat geplaatst om aan het systeem te wennen. Ik heb weet van problemen in verband met het Twijdersplein. Officieel bestaat dat niet en is dat nog altijd de Graanmarkt. We zullen het via een gemeenteraadsbeslissing moeten oplossen. In de Burchtstraat was er aanvankelijke ook een probleem met de OCMW-parking. Maar omdat die valt binnen de beschreven zone tussen de Centrumlaan en het Moeremansplein/Désiré De Bodtkaai, kunnen we dat eenvoudiger aanpassen. Er was me ook een probleem gesignaleerd in verband met de blauwe zone op het einde van de Pollarestraat. We lossen die zaken op en hopen, dat de kinderziekten uit het systeem geraken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons