Jeugdige criminelen voor de rechter wegens geweld in het stadspark

    28 augustus 2020

    NINOVE – De lokale politie wist door intensief speurwerk de daders te vinden van de geweldplegingen in het stadspark. De jeugdrechter bestrafte hen met opsluiting en plaatsverboden.

    Na de eerste lockdown ingevolge de corona-maatregelen, gebeurden in het stadspark bij het begin van de zomer een reeks criminele feiten. Het ging om afpersingen, diefstallen met geweld, bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen.

    Squad 94

    De speurders van de politiezone Ninove analyseerden de beelden van de stadscamera’s en voerden een doorgedreven onderzoek. Daaruit bleek, dat verschillende jongeren – zowel minder- als meerderjarigen – die feiten hadden gepleegd.

    Een link met ‘Squad94’, een stadsbende die Ninove al een paar jaren teistert, bleek nooit ver weg te zijn.

    De bende maakt in groep de slachtoffers zaken afhandig. Daarbij deelden zij vuistslagen en voetstampen uit. De slachtoffers waren zowel minder- als meerderjarigen. Zij leden aanzienlijke fysieke en mentale schade.

    De gepleegde feiten zorgden in die periode voor een ernstig onveiligheidsgevoel in het park van Ninove.

    Straffen

    Doorgedreven onderzoek en een strikte opvolging van het jeugdparket van Dendermonde en Halle-Vilvoorde resulteerden in de arrestatie van zeven minderjarigen. Daarvan brachten de jeugdparketten respectievelijk vier en twee minderjarigen voor de jeugdrechter.

    Twee hoofdverdachten zijn in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. De anderen kregen een hele reeks voorwaarden opgelegd, waaronder een plaatsverbod voor het park van Ninove. De verdachten van buiten Ninove kregen een verbod om het grondgebied van Ninove te betreden.

    Naast de hoofdverdachten zijn nog andere meerder- en minderjarige verdachten verhoord over hun betrokkenheid bij deze feiten.

    Politie en justitie werken samen om de voorwaarden van de verdachten verder op te volgen.

    Inmiddels is de rust in het stadspark van Ninove weergekeerd. Dit toont aan, dat de geleverde inspanningen van politie en justitie zijn beloond.

    De verdere beeldvorming en opvolging van stadsbendes van het kaliber ‘Squad 94’ blijven noodzakelijk om de rust en veiligheid in de stad te kunnen garanderen voor de Ninovieters.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons