Schepen Vande Winkel vreest voor een mobiliteitsinfarct

    25 november 2020

    NINOVE – Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen) neemt in scherpe bewoordingen afstand van de geplande herinrichting van de Brakelsesteenweg.

    De schepen verzet zich al jaren tegen de herinrichting van de Brakelsesteenweg voor het winkelcentrum Ninouter, dat er gepland is.

    “Het verkeer tijdens de avondspits verloopt nu al zeer stroef op de Brakelsesteenweg. Het extra verkeer van en naar het winkelcentrum zal de filevorming alleen maar doen toenemen. Ik vrees dan ook voor een mobiliteitsinfarct, ook na realisatie van de keerpunten.”

    Zware hinder

    De stad wenst niet als partner mee te gaan en staat dus niet op de infofolder vermeld, wat heel opmerkelijk is voor een dergelijk project.

    “Dat is een bewuste keuze. De werken gaan gedurende twee jaar voor zware verkeershinder zorgen in Appelterre en Outer. Dat kan je zeker verdedigen als het om een project gaat, dat het algemeen belang dient, maar niet voor de realisatie van een winkelcentrum.”

    Na een jarenlange procedureslag kunnen de werken dan toch van start gaan. De schepen benadrukt, dat de juridische middelen van de stad zijn uitgeput.

    “We hebben op alle niveaus, tot de raad voor vergunningsbetwistingen, verzet aangetekend. Ik betreur, dat we die strijd verloren hebben. Ik denk niet, dat onze lokale middenstand zit te wachten op nog een extra winkelcentrum van 10.000m² buiten de stad.”

    Kosten

    Hoeveel die procedureslag aan de stad heeft gekost, kon de schepen niet exact bepalen.

    “Maar dat zal wel enkele tienduizenden euro’s bedragen, makkelijk 50 à 60.000 euro. In normale omstandigheden betaalt de stad bij dergelijke projecten de rioleringswerken, de voetpaden, de verlichting. Door ons consequent en hard verzet en de absolute weigering om ook maar iets voor dat project te betalen, hebben we rond het miljoen euro uitgespaard.”

    Puur financieel beschouwd heeft het verzet volgens de schepen een heel positief saldo opgeleverd voor de stad.

    Zie ook ‘Een nieuw wegprofiel voor de Brakelsesteenweg’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons