Sportschepen Marc Torrekens (Open VLD): “Geen stop voor aanleg padelterreinen”

    23 maart 2021

    NINOVE – “Aanvragen voor de aanleg van padelterreinen kunnen nog altijd”, aldus de schepen. “Alleen zal dit op privédomein moeten gebeuren, aangezien we als stad geen recreatiegrond meer ter beschikking hebben.”

    Dat padel in de lift zit, is een open deur intrappen. De terreinen schieten als paddenstoelen uit de grond. En dus is het zoeken naar geschikte inplantingsplaatsen. Dat is in Ninove niet anders.

    Geen stop

    Een radio-interview op de VRT over deze problematiek concludeerde zelfs, dat Ninove een padelstop had afgekondigd.

    “Dat is echt niet het geval”, aldus de schepen “Het is wel een feit, dat de stad bijna niet meer over percelen voor recreatie beschikt. Momenteel hebben we enkel nog een perceel aan de Aardeweg. Dat is voor ons te klein, maar geschikt voor de aanleg van padelterreinen. Als dit stuk openbaar zal zijn verkocht, heeft de stad geen percelen meer voor recreatie.”

    Privé

    De schepen krijgt wekelijks vragen binnen over padelterreinen. “Aanvragen daarvoor kunnen uiteraard nog wel, maar dan voor privégrond. De mensen moeten zich dus geen zorgen maken. Als de percelen in een geschikte zone liggen, is er geen probleem.”

    Een van die aanvragers bevestigde ons de nood aan padelterreinen. “Momenteel zijn er 2 in de Lebeke en 3 bij TC Players. Dat is veel te weinig voor Ninove. Mensen moeten dus uitwijken naar Aalst bijvoorbeeld. Maar toen daar de reservatieagenda werd geopend, was die al na 3 minuten volzet. De stad mag dus tevreden zijn, dat privé-initiatieven aan die behoefte in Ninove willen tegemoetkomen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons