Digitale menukaarten maak je gemakkelijk met Yumm

    07 mei 2021

    NINOVE – Dieter Van Thienen begon in 2020, net voor de corona-crisis, een eenmanszaak Heleus. Hij bleef niet bij de pakken zitten en ontwikkelde inmiddels ook Yumm, een platform dat de horeca ondersteunt.

    Heleus biedt IT-oplossingen voor particulieren en bedrijven. Alleen kwam vorig jaar de corona-crisis de plannen van Dieter dwarsbomen.

    “Jammer genoeg zijn toen heel wat projecten niet kunnen doorgaan. Omwille hiervan, ben ik mijn eigen software beginnen maken: Yumm. Dat is een platform, dat de horeca ondersteunt en helpt met digitalisering op een goedkope manier.”

    Menukaart

    Het idee achter Yumm ontstond al voor de corona-crisis. “Veel horecazaken hebben hun eigen website. Daarop is soms een menukaart te vinden, maar vaak is deze lastig te gebruiken op een smartphone. De website onderhouden vergt ook enige technische kennis. Door corona, is men daarenboven beginnen afstappen van geprinte menukaarten, die je kan doorgeven. Om deze problemen op te lossen, corona-veilig te maken en in te zetten op digitalisering, ontwikkelde ik Yumm.”

    Digitaal

    Met Yumm kan je de menukaart wel nog printen, maar de focus ligt vooral op het digitale.

    “Papieren drukwerk kost veel geld, is slecht voor het milieu en niet corona-veilig, tenzij geplastificeerd en telkens ontsmet. Met Yumm is die menukaart altijd online beschikbaar. Klanten kunnen deze raadplegen door een QR-code te scannen of rechtstreeks naar de link van de menukaart te surfen. Daarnaast is het ook mogelijk om de menukaart in je eigen website te integreren.”

    De menukaart kan je op elk moment en op elk apparaat aanpassen om ze snel actueel te houden. Yumm biedt eveneens meertalige ondersteuning. Je kunt bovendien ook allergenen toevoegen. Dit maakt het voor klanten makkelijk om bijvoorbeeld glutenvrije gerechten te bekijken.

    “Na de eerste lockdown, toen de horeca opnieuw even open mocht, voegde ik contact tracing toe. Klanten kunnen voor, tijdens of na hun bezoek het aanwezigheidsformulier op hun eigen toestel invullen. Op die manier zijn de gegevens digitaal beschikbaar en kunnen deze gemakkelijk worden geëxporteerd.”

    Proef

    Registreren voor Yumm is gratis. “Iedereen kan een gratis account aanmaken en het volledige aanbod van Yumm gebruiken. Na een periode van 30 dagen, vraag ik een maandelijks bedrag van € 6,99. Deze kost gaat voornamelijk naar de servers, waarop Yumm 24/7 draait. Na deze tweede lockdown wil ik de horeca blijven ondersteunen en verder inzetten op digitalisering.”

    Info: HeleusYumm.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons