Groen zet statiegeld op de agenda

    14 mei 2021

    NINOVE – Groen-voorzitter Meyrem Almaci gaf vrijdag 14 mei aan het station het startschot van de campagne ‘Mei Plasticvrij’.

    Tal van vrijwilligers en politici gaan vanaf 14 mei in heel Vlaanderen op pad met afvalprikkers en vuilniszakken. Gedurende twee weken zullen ze alle zwerfvuil verzamelen.

    Statiegeld

    Met die actie doen ze een oproep voor de invoering van statiegeld op flesjes en blikjes. Ze zijn ervan overtuigd, dat dit een deel van de oplossing zal zijn voor het vele zwerfvuil langs de weg.

    De Vlaamse regering is voor deze invoering al jaren niet te vinden. In sommige buurlanden is dit al succesvol toegepast. Volgens Almaci is 82 procent van de Belgen nochtans voorstander van statiegeld.

    Ninofmedia had een gesprek met haar en haar partijgenoten: Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege en de Ninoofse schepen van leefmilieu en klimaat Wouter Vande Winkel.

    Tussendoor polsten we ook even naar de mening van Meyrem Almaci over een van de gespreksonderwerpen in de media: het vaccinatiepaspoort.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons