Extra geld voor ‘digisprong’ in Ninoofse scholen

    07 juni 2021

    NINOVE – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1.481.062 in ‘digisprong-middelen’ in Ninove.

    Dit is een eerste schijf van de middelen, waarmee de Ninoofse scholen zullen investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar.

    Digitale bad

    Digitaal onderwijs is een aanvulling op het klassieke onderwijs, aldus N-VA Ninove. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdagingen bieden; kwetsbare leerlingen kun je beter ondersteunen.

    De Ninoofse scholen hebben volgens N-VA Ninove een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is dat duidelijk. De partij wil deze crisis aangrijpen om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat zou een stevige stimulans moeten zijn voor meer onderwijskwaliteit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons