Parket houdt themazitting over rijongeschiktheid

    26 september 2021

    AALST – Op de politierechtbank heeft donderdag 30 september een themazitting plaats. 40 personen moeten zich verantwoorden voor inbreuken op de rijongeschiktheid.

    Om een geldig rijbewijs te krijgen en te behouden moet je rijgeschikt zijn: mentaal en fysiek voldoende in staat om een voertuig veilig te besturen.

    Voorwaarden

    Wanneer je een aandoening hebt, medicijnen neemt, waardoor je niet meer veilig een voertuig kunt besturen, of je verslaafd bent aan alcohol of andere drugs, kan je rijbewijs aan voorwaarden en beperkingen zijn gekoppeld.

    Iedere chauffeur is verantwoordelijk om te voldoen aan de vastgelegde medische normen. Het is ook de eigen verantwoordelijkheid om niet te rijden zodra je niet meer voldoet aan de normen.

    Als de rechtbank jou rijongeschikt verklaart, verliest jij je rijbewijs. Nadien moet je bewijzen, dat je terug geschikt bent om een voertuig te besturen. Pas dan krijg je het rijbewijs terug.

    Themazitting

    Voor de politierechtbank van Aalst heeft het parket van Oost-Vlaanderen 40 personen gedagvaard wegens inbreuken op de rijongeschiktheid.

    Het parket wil iedere maand een themazitting rond rijongeschiktheid organiseren. Justitie wil op die manier streven naar een verkeersveilige samenleving.

    De zitting heeft plaats in de politierechtbank, Dr. André Sierenstraat in Aalst en begint om 9 uur.

    Info: politierechtbank Aalst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons