Snelheidsremmers Aardeweg zijn verwijderd

    15 januari 2022

    OUTER – Aannemer Norré-Behaegel is sinds vrijdagavond 14 januari aan het werk om de wegversmallingen/asverschuivingen in de Aardeweg te verwijderen. Aan deze obstakels gebeurden de laatste maanden talloze ongevallen.

    De aannemer klaart in opdracht van de stad de klus. Het is een ingreep, die toch heel wat werk vergde: de constructies zaten in het beton.

    Beton

    Aangezien het tijdens de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg niet mogelijk was om de weg af te sluiten en het gewone beton te laten uitdrogen, is gekozen voor een speciale betonsoort met een zeer korte uithardingstijd.

    De betonneringswerken zijn zaterdag uitgevoerd, waarna het beton moet uitharden gedurende een 40-tal uren.

    Op zondag worden de uitzettingsvoegen in het beton geslepen.

    Uiteraard zorgde deze ingreep voor verkeershinder. De werken moeten zijn afgerond op maandagochtend 17 januari, tegen 05.00 uur zal de signalisatie weggenomen worden.

    Snelheidscontroles

    Nu de asverschuivingen zijn verdwenen, hopen de bewoners van de Aardeweg op snelheidscontroles in de plaats. De verkeerseilandjes waren er gekomen omdat veel automobilisten de snelheid in de straat niet respecteerden.

    Aangezien de vele ongevallen was het geen optie om die asverschuivingen te behouden. Een alternatief is wel aangewezen om de snelheid van 50 km/uur op een andere manier onder controle te houden.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons