Belgisch Kampioenschap van de bellenmannen

    20 augustus 2018

    HAALTERT – Het Belgisch kampioenschap van de bellenmannen heeft plaats tijdens de Cultuurmarkt op zondag 16 september 2018.

    De bellenmannen zullen twee keer roepen vanop de roepsteen tegenover de kerk. De eerste keer om 11.15 uur en een tweede keer om 16 uur De prijsuitreiking volgt daarop om 17 u. aan de roepsteen.

    Een jury beoordeelt de roepen op draagwijdte van de stem, het correct opvolgen van de teksten, de articulatie, maar ook op de uitstraling. Elke bellenman brengt ook een partner mee, escorte genoemd; meestal is dit een dame. Ook zij dingen mee naar erkenning en worden beoordeeld op kledij en uitstraling.

    Op de foto: de deelnemende bellenmannen aan het kampioenschap van 2017 in Lennik met vooraan als tweede van rechts de Ninoofse bellenman Hans Van Laethem.
     
    Info over de cultuurmarkt: informatie@haaltert.be

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons