Afscheid van Freddy Van Eeckhout

    07 september 2022

    OKEGEM – We vernemen het overlijden van Freddy Van Eeckhout op 27 augustus in Aalst. Hij was jarenlang een van de toonaangevende figuren in de lokale CVP/CD&V-afdeling.

    Freddy Van Eeckhout is geboren in Ninove op 2 januari 1943.

    Hij bouwde een professionele loopbaan uit binnen De Post.

    Op politiek vlak wist hij zich geruggensteund door zijn mentor Paula D’Hondt-Van Opdenbosch (Haaltert). Geleidelijk werd hij de kopman binnen de lokale CVP/CD&V. Vanuit die positie dukte hij ook zijn stempel op het Ninoofse beleid, samen met andere sterke figuren als wijlen Jacques Timmermans.

    Schepen

    Van Eeckhout is in 1982 voor het eerst verkozen op de CVP-lijst en maakte vanaf 1983 als schepen deel uit van de bestuursmeerderheid Centrumlijst-CVP. Nadien bleef hij tot 2012 in diverse coalities schepen op verschillende departementen.

    Met uitzondering van de periode 1989-1994. Na de verkiezingen van 1988 was hij de gedoodverfde kandidaat-burgemeester van een anti-Cosyns-coalitie. De herverkiezingen van 1989 leverden de toenmalige burgemeester Etienne Cosyns een historische overwinning op. Van Eeckhout zag de sjerp door zijn vingers glippen.

    In 1995 werd hij opnieuw schepen in een coalitie met Banier van Louis Waltniel en de SP van Jacques Timmermans. Van 2000 tot 2012 bleef hij schepen in een coalitie VLD-CVP/VU.

    Tussen 2008 en 2012 was hij ook provincieraadslid. Hij vervulde tevens talrijke bestuursmandaten binnen verschillende organisaties.

    Vanaf 2013 zetelde hij als gemeenteraadslid tot 2018, waarbij hij soms zijn kritiek op de meerderheid niet spaarde.

    Overlijden

    Na 2018 verliet Van Eeckhout de politieke arena, maar bleef hij professioneel aan de slag als zelfstandige bemiddelaar.

    Hij overleed in Aalst op 79-jarige leeftijd. Het afscheid en de begrafenis in Okegem vonden plaats in besloten kring.

    Wij wensen zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen sterkte toe.

    Freddy Van Eeckhout: rouwprentje.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons