Broodje Kunst Deluxe 90

    13 november 2018

    NINOVE – De academie en cc De Plomblom brengen op 17 en 18 november ‘Broodje Kunst Deluxe 90’. Dat is een kunstendag en een smakelijk parcours voor families met kinderen tussen 5 en 12 jaar.

    De derde zondag van november viert Vlaanderen de ‘Kunstendag voor Kinderen’. In Ninove zorgt het cultuurcentrum samen met de leerlingen van de academie voor een verrukkelijk programma rond het thema ‘eten en drinken’.

    ‘Broodje Kunst Deluxe 90’ is de naam van het parcours. ‘Broodje’ staat voor Broodje Woord, de jaarlijkse voorstelling van de woordklassen van de academie. ‘Kunst’ verwijst naar Kunstendag voor Kinderen. ‘Deluxe’ staat voor alle kunstvormen die aan bod komen. Want naast de woordklassen, nemen ook de afdelingen muziek, dans en beeld deel aan dit kunstenparcours. ‘90’ verwijst naar het 90-jarig bestaan van de academie voor muziek, woord en dans.

    Families met kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen deelnemen aan dit twee uur durend parcours. Dat brengt je van de academie in de Parklaan naar het feestelijke banket in het cultuurcentrum op de Graanmarkt. Onderweg krijg je woordenraps (of zijn het wraps?) over toetjes en hamburgers voorgeschoteld, hoor je heerlijke deuntjes en zie je begeerlijke dansacts. Je steekt zelf de handen uit de mouwen en snuift de sfeer op van de lessen in de academie beeldende kunst. Breng je de tekenopdracht tijdens het parcours tot een goed einde, dan krijg je iets lekker.

    Praktisch

    • Datum en starturen: zaterdag 17 november om 11 uur-12 uur-14 uur-15 uur, zondag 18 november om 14 uur-15 uur.
    • Plaats: start in de academie voor muziek, woord en dans (Parklaan 13) en einde in cc De Plomblom (Graanmarkt); maximum 20 kinderen per toer.
    • Deelnameprijs: gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

    Info: cc De Plomblom: ccbalie@ninove.be, 054-34 10 01 – www.kunstendagvoorkinderen.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons