N-VA Ninove wil geen motorcross in Diepe Straten – Nieuwe versie

    18 maart 2023

    OUTER – Het Ninoofse stadsbestuur laat een motorcross toe op terreinen aan de Bergstraat, tijdens het weekend van 25 en 26 maart. De N-VA vraagt de vergunning daarvoor alsnog in te trekken omwille van de veiligheid en de natuurwaarde van het gebied. Ook ‘Red de Diepe Straten’, Natuurpunt Ninove en Haaltert zijn hiertegen gekant.

    Johan Soetaert (N-VA-bestuurslid): “De Diepe Straten zijn opgenomen in de inventaris onroerend erfgoed en totaal ongeschikt voor de organisatie van een dergelijk evenement. Dit prachtig stukje natuur met zijn waardevolle holle wegen is ideaal voor wandelaars en fietsers, maar niet voor een motorcross”.

    Veiligheid

    Hij stelt zich net als de politie en de brandweer ernstige vragen bij de veiligheid en de toegankelijkheid van het terrein.

    “Er worden honderden deelnemers en bezoekers verwacht gedurende het weekend. Deze moeten zich net als de hulpdiensten allen langs smalle en onverharde veldwegen naar het crossterrein begeven. Het stadsbestuur heeft onvoldoende rekening gehouden met de terechte opmerkingen van de bevoegde diensten en toch een vergunning voor het evenement toegekend.”

    Vogels

    N-VA-voorzitter Steven Vanden Berghe: “In de Diepe Straten hebben veel akkervogels zoals de patrijs en de leeuwerik hun habitat. Het officiële broedseizoen is ondertussen begonnen en 2 dagen van hels lawaai met ook opbouw- en afbraakwerken zullen een heel negatieve invloed hebben op de vogelpopulatie. In het dossier is geen natuurtoets terug te vinden om een dergelijke impact te kunnen analyseren.”

    Johan Soetaert en Steven Vanden Berghe vragen, dat het stadsbestuur alsnog rekening zou houden met de veiligheidsproblemen en het broedseizoen van de vogels en de vergunning zou intrekken.

    Actiecomité

    Joris Van Ongeval liet ons inmiddels weten, dat het actiecomité ‘Red de Diepe Straten’ sinds vorige week het Ninoofse stadsbestuur tracht te overtuigen om de motorcross niet toe te staan.

    Ook Natuurpunt Ninove en Haaltert zijn op de kar gesprongen.

    Info: aktename stadsbestuur Ninove – lees ook ‘Openingsweekend motorcross aan de Bergstraat’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons