Kim Barbé (vzw Maspoe) hoopt op een klein evenement aan het einde van de zomervakantie

    18 april 2020

    NINOVE – Alle grote evenementen zijn dit jaar afgelast. Maar hoe zit het met de Parkconcerten? Kim Barbé is daarover niet echt optimistisch: “Ik heb er geen goed oog in. Wellicht zullen ze dit jaar niet doorgaan in hun huidige vorm.” Al zou een beperkt evenement op het einde van de zomervakantie wellicht deugd doen om op een positieve manier een nieuw school- en werkjaar in te gaan.

    Maspoe vzw tekent niet alleen voor de Parkconcerten in Ninove, maar ook voor heel wat andere evenementen in de ruime regio. Ook hier dus heel wat afgelastingen. Kim Barbé: “Dat zijn er nu al acht, waarvoor eigenlijk de hele organisatie klaar was: onder andere de Tragewegenloop Lede, de City Lightrun Aalst, de Denderloop Liedekerke, de Classica Pollentia Lierde. Veel kosten zijn al gemaakt: drukwerk, betaalmodules en dergelijke. Die zijn verloren. Maar tegen de volksgezondheid kan je geen valabel argument inbrengen natuurlijk.”

    En voor de Parkconcerten vreest hij ook. “De vraag is natuurlijk wat de federale regering onder een massa-evenement verstaat. Onze concerten brengen veel volk op de been, maar vooral uit de Ninoofse regio. Het is geen internationaal evenement. Veel van de contracten liggen al vast en we proberen die wel naar een volgende datum en editie te verplaatsen.”

    Kleine initiatieven

    Toch meent Kim, dat veel mensen op het einde van deze lange periode ‘in hun kot’ ernaar zullen snakken om weer iets te zien, te beleven. ”Ik denk luidop: een klein evenement op het einde van de zomer om de sociale contacten weer op gang te brengen. De mensen zullen wellicht niet op reis kunnen naar het buitenland en we gaan toch niet met zijn allen naar zee trekken? Lokaal enkele leuke initiatieven voorzien, dat zou misschien wel kunnen. Maar uiteraard moeten wij dat bekijken in dialoog met het stadsbestuur.”

    Info: Maspoe.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons