• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Politie arresteerde man, die buur bedreigde met geweer – Nieuwe versie

  14 augustus 2020

  DENDERWINDEKE – De lokale politie viel binnen in de woning van een alleenstaande oudere man aan de Edingsesteenweg. Hij had zich daar verschanst, nadat hij een buur had bedreigd met een vuurwapen. Een huiszoeking bracht een aantal vergunde en onvergunde wapens aan het licht, evenals een oorlogsgranaat.

  De feiten speelden zich vrijdag 14 augustus rond 10 uur af. De vernoemde man bewoont een hoekhuis aan de Edingsesteenweg-Minnenhofstaat. Aanvankelijk met zijn oudere moeder, een rolstoelpatiënte waarvoor hij zorgde. Sinds haar dood, enkele jaren geleden, woont hij daar alleen.

  Buurtbewoners schetsen hem als een ietwat zonderlinge man.

  Doodsbedreiging

  Blijkbaar ging het vrijdagvoormiddag goed mis. “Hij dreigde terug om mij neer te schieten, zoals hij al zoveel keer heeft gedaan”, vertelde ons een aangeslagen buur. “De mensen in de buurt kennen hem. Hij is niet alleen een zonderling, maar bovendien erg gevaarlijk want hij heeft wapens. De buurt heeft hier met hem al veel meegemaakt, zelfs dat hij met een tweeloop dreigend voor iemand stond.”

  De bedreiging vrijdagvoormiddag was er teveel aan. De buur belde de lokale politie Ninove. De agenten moesten een deur intrappen om in de woning binnen te geraken. “Ze zijn hem komen ophalen en hebben twee geweren meegenomen.”

  Granaat

  Later op de avond, gaf de politie bijkomende informatie. Na de arrestatie van de man, deden de politiediensten een huiszoeking in de woning. “Daarbij zijn een aantal vergunde en niet-vergunde wapens in beslag genomen.  Tijdens de zoeking is ook een oorlogsgranaat aangetroffen, die door DOVO (nvdr: Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) is verwijderd.”

  De man is verhoord. “Het parket oordeelde, dat het gevaar was geweken en besliste de man te laten beschikken onder voorwaarden. Tevens zullen de bevoegde overheden verwittigd worden met het oog op de intrekking van de wapenvergunning van betrokkene.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons