• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Zwerfvuiljager Dirk ‘supt’ op de Dender

  20 januari 2021

  NINOVE – Je hebt de Ninoofse zwerfvuiljagers, die het afval langs straten en bermen verzamelen. Dirk de Beuf doet hetzelfde, maar dan vanop de Dender.

  Dirk is een verwoed windsufer, die bij het minste zuchtje wind naar zee trekt. Hij ‘supt’ ook succesvol; in 2019 was hij Belgisch kampioen bij de masters. Sup staat voor ‘stand-up paddle’: rechtopstaand peddelen.

  Afval

  “Het was me al vaak opgevallen, dat aan zee heel veel afval aanspoelt, zeker na een storm. Een zevental jaar terug begon ik te suppen op de Dender als training.”

  Hier bleek ook veel afval in het water te liggen. “Het is ongelooflijk, wat je vindt in de Dender. Het is erg. Hoofdzakelijk veel flessen en blik. Maar je vindt ook autobanden, helmen, schoenen en ballen in alle formaten. Tussen kerst en nieuwjaar heb ik twee zakken vol flessen verzameld.”

  “Wat ik er hier kan uitnemen, komt alleszins niet meer in zee terecht.”

  De reacties van de oeverlopers zijn heel uiteenlopend. “Soms heel enthousiast, soms zie je ze denken ‘waarmee is die bezig’, maar toch overwegend positief.”

  Geurtje

  Maandag 18 januari peddelde Dirk tussen De Zwarte Flesch/Schoonderhage en Zandbergen.

  “Ik ben vooral op dat gedeelte actief. Vandaag kan ik hier wel alles ruimen, volgende week ligt het weer vol. Nu hangt er wel een geurtje aan het afval, omdat er nogal wat organisch materiaal tussen zit, dat redelijk lang in het water lag.”

  Dirk is dus een Ninoofse zwerfvuiljager op het water. Misschien wat bijzonder, al vindt hij van niet. “Voor mij is dat eigenlijk ontspanning en een oefening. Meestal kom ik hier wekelijks om te trainen. Soms ga ik ook zwerfvuiljagen, zeker als het zo erg is dat ik het niet meer kan zien liggen.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons