112 is hèt Europees alarmnummer

    16 februari 2021

    ALGEMEEN – Het Europese alarmnummer 112 geldt in vijftig Europese landen als dé manier om de hulpdiensten in te schakelen. Zowel de plaatselijke politie als de brandweer en/of de medische diensten zijn 24/7 gratis bereikbaar.

    In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om de brandweer, de ambulance of de politie te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of een verkeerde keuze zou maken.

    Door niet nodeloos naar deze noodnummers te bellen, zorg je ervoor dat de noodnummers niet overbelast geraken. De hulpdiensten kunnen mensen in levensgevaar dan sneller helpen.

    112 BE

    Als je een smartphone hebt, download je de app 112 BE.

    Dat is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.

    Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze in paniek ook niet kunt vergeten. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

    Let op: zowel de app 112 BE als de SMS-dienst werken enkel in België.

    Info: lijst van andere noodnummers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons