20 nooit-ruzie-duiven sieren Pollare Dorp

    20 december 2023

    POLLARE – Als je een dezer dagen door de Sint-Christoffelgemeente rijdt of wandelt, let dan eens op de ramen van de woningen langs Pollare Dorp en de mooi gekleurde platen met vredesduiven.

    “De laatste tijd is er heel veel slecht nieuws op teevee”, vertelde Rita Wauters ons over dit initiatief. “Oorlog en nog meer oorlog. Onze kinderen dragen daarvan ook wel een stukje mee. De kinderen uit de buurt komen hier regelmatig langs en ik vond, dat we met hen iets moesten doen.”

    Nooit-ruzie-duif

    Op zich niet ongewoon voor Pollare Dorp. “We doen elk jaar wel iets ludiek. In het verleden maakten we al kerstmannen om aan de deur te zetten en indertijd deden we mee aan de actie ‘Beste Buren’ van Studio Brussel. We hadden ook elk jaar een barbecue in het klooster. Door de coronapandemie is alles wat verwaterd.”

    Tot recent dus. “We zijn samengekomen met de kinderen. Ik had gedacht aan een vredesduif en zo zijn we begonnen met vredesduiven te maken. Voor de kinderen is dat echter geen vredesduif, maar een ‘nooit-ruzie-duif’. Ze waren er mee weg en we hebben die samen gemaakt. We hebben een tekening gezocht van een vredesduif, een buurman heeft geholpen om alles uit te zagen. De kinderen hebben alle platen geschilderd en versierd. In totaal zijn 20 duiven gemaakt.”

    Woensdagnamiddag 20 december zijn ze in groep de straat langs geweest. “We hebben in het buurtschap iedereen een duif gegeven om aan het raam te hangen. Jong geleerd is oud gedaan.”

    Daarmee zetten de kinderen de traditie van goede nabuurschap verder.

    Buurt

    Dat vond ook buurvrouw Els Vernaillen, die de kinderen aan de deur kreeg met een vredesduif. “Een heel magnifiek idee, dat ze hebben uitgewerkt. Af en toe maken zowel kinderen als volwassenen wel eens ruzie en dan is het altijd de kunst om het op een mooie manier bij te leggen en terug met elkaar te praten. Het is goed, dat kinderen dit van jongs af aan krijgen aangeleerd.”

    Pollare Dorp is een gezellige buurt. “Onze buurvrouw Rita en haar man doen hun best om er iets leuk van te maken. Het is hier mooi en fijn wonen. Die duif krijgt vooraan langs de straatkant een plaatsje. Op die manier kunnen de passanten zien, dat dit een straat is, waar het goed wonen is, waar we zorgen voor elkaar. Als er eens een meningsverschil is, lossen we dat op door met elkaar te praten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons