280 vrijwillige brandweerlui en ambulanciers krijgen zelfde sociale voordelen als beroeps

    30 maart 2021

    NINOVE – De hulpverleningszone Zuid-Oost zal aan de 280 vrijwillige brandweerlui dezelfde sociale voordelen toekennen als aan het stadspersoneel. Daarmee ziet Dany Goessens (Forza Ninove) zijn niet aflatende vraag daaromtrent positief beantwoord.

    In december 2020 keurde de Ninoofse gemeenteraad de aansluiting goed bij de Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale besturen in Vlaanderen (GSD-V). Daardoor kan het stadspersoneel genieten van een uitgebreide reeks sociale voordelen. Dat geldt ook voor de beroepsbrandweerlui en -ambulanciers van de Hulpverleningszone Zuid-Oost, waartoe Ninove behoort.

    Deze voordelen zijn zeer uitgebreid: van premies bij belangrijke gebeurtenissen in het leven tot het terugbetalen van een deel van gemaakte medische kosten. Er zijn ook tussenkomsten voor vakantiekosten van kinderen, extra hulp bij psychologische of sociale problemen, soms ook financiële hulp en een reductiekaart bij verschillende handelszaken.

    Vrijwilligers

    Die regeling gold niet voor de vrijwilligers van de Hulpverleningszone Zuid-Oost. Dany Goessens vond toen al dat ook zij recht hadden op dezelfde sociale voordelen. “Zij leveren dezelfde diensten als beroepsbrandweerlui en geven een groot deel van hun vrije tijd op om onze Ninovieters bij te staan, soms zelfs met gevaar voor hun eigen leven”

    En dus stelde hij op de gemeenteraad van 25 januari 2021 voor om dat naar die vrijwilligers uit te breiden. Voorstel, dat unaniem was goedgekeurd. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) beloofde om dit aan de hulpverleningszone Zuid-Oost voor te leggen, waarvan zij voorzitter is.

    “Intussen zijn we 3 maand verder en wachten wij samen met de vrijwilligers van de hulpverleningszone Zuid-Oost nog altijd op een antwoord”, herinnerde Dany Goessens haar maandag 29 maart aan haar belofte.

    Akkoord

    Ze kon hem geruststellen: “Op 29 januari is het voorstel voor het zonecollege gebracht, op 26 februari heeft de zoneraad dit goedgekeurd. Alle burgemeesters waren akkoord dat de zone Zuid-Oost het volledig bedrag voor alle vrijwilligers op zich zal nemen. Op 26 maart zijn ze hiervan op de hoogte gebracht. Ik had je dat kunnen laten weten, mijn excuses.”

    Wat voor Goessens telde, was de positieve conclusie van zijn voorstel. Het gaat in totaal om 280 vrijwilligers voor de hele hulpverleningszone Zuid-Oost en een premiebedrag van € 14.000.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons