54 zakken zwerfvuil en 28 sluikstortzakken langs Koning Boudewijnlaan

  23 januari 2023

  NINOVE – De Ninoofse zwerfvuiljagers beleefden zondag 22 januari een merkwaardige primeur: ze moesten hun opruimbeurt staken wegens gebrek aan zakken door teveel zwerfvuil.

  De vrijwilligersgroep nam zondag met 13 zwerfvuiljagers nog eens de Koning Boudewijnlaan en de vissersplek aan de Denderbrug onder handen.

  Teveel

  De 1ste groepsopruiming van 2023 was meteen ook de 1ste van de 62 groepsopruimingen, waarin de zwerfvuiljagers hun doelstelling niet haalden… wegens teveel vuilnis. Al hadden ze op basis van hun ervaring voldoende witte vuilniszakken bij zich, toch bleek het overaanbod aan zwerfvuil zo groot, dat ze maar 70 procent van het traject konden ruimen.

  De ‘buit’ oogt indrukwekkend: 54 witte zwerfvuilzakken en 28 sluikstortzakken, die ze uit de berm van de Koning Boudewijnlaan naar boven hebben gesleurd.

  Samen met vele andere bezorgde Ninovieters hopen zij dat de dienst integrale veiligheid tussen dat zwerfvuil voldoende aanwijzingen vindt om de daders te kunnen identificeren.

  Wanneer is trop echt teveel?

  MLI – Foto’s: Ninoofse zwerfvuiljagers

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons