• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Aalsterse ziekenhuizen roepen op om coronamaatregelen strikt op te volgen

  30 oktober 2020

  AALST – Er liggen meer dan 150 coronapatiënten in de Aalsterse ziekenhuizen. Een nieuw record. De afgelopen 24 uur zijn opnieuw mensen overleden. Het ASZ Ziekenhuis en OLV Ziekenhuis roepen de bevolking op om zich strikt te houden aan de maatregelen.

  “Het is vijf na twaalf”, luidt de noodkreet van de hoofdartsen dr. Rimbaut en dr. Jorissen. “Als iedereen zich strikt aan de maatregelen houdt, moeten we deze crisis samen kunnen bedwingen. Anders gaan we naar een situatie, waarin we de principes van de rampen- en oorlogsgeneeskunde moeten toepassen”,

  Overspoeld

  “We worden overspoeld door een toevloed aan patiënten”, benadrukken de hoofdartsen in hun oproep. “De ziekenhuisartsen, de verpleegkundigen, paramedici en huisartsen zetten zich opnieuw tot het uiterste in om patiënten te redden. Zowel Covid-19-patiënten als patiënten met andere, al dan niet levensbedreigende pathologie. Want vergis u niet: ook bij een gezonde jonge mens kan Covid-19 tot langdurige en ernstige symptomen aanleiding geven.”

  Solidair

  We kunnen deze pandemie enkel het hoofd bieden en overwinnen indien iedereen nu solidariteit toont door de overheidsmaatregelen en de 6 gouden regels te respecteren. De situatie is kritiek in de gezondheidszorg.

  “Onze vrees is, dat het niet voldoende meer is om zich aan de huidige maatregelen te houden. Onze oproep is duidelijk: volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks. Dat lukt alleen als we het samen doen.”

  Vanaf maandag moeten het A.S.Z. en OLV-Ziekenhuis hun capaciteit voor Covid-19  verhogen. De vrees bestaat, dat ook die extra afdelingen weer snel zullen vollopen.

  De Aalsterse ziekenhuizen doen dan ook deze dringende oproep aan iedereen om strikt alle maatregelen te respecteren en een implosie van het zorgsysteem te vermijden.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons