81ste Autowijding te Pollare

    09 juni 2018

    POLLARE – De Broederschap Sint-Kristoffel uit Pollare organiseert op zondag 10 en 17 juni haar 81ste editie van de jaarlijkse autowijding.

    Sinds 1937 wordt iedereen gratis jaarlijks uitgenodigd om zijn voertuig te laten wijden, en dit op de tweede en derde zondag van juni. Ook motorvoertuigen en fietsen zijn welkom, zelfs paard en koets.

    “Op twee oorlogsjaren na vond de wijding altijd plaats”, zegt voorzitter André Soens. “Onze autowijding is bekend over heel Vlaanderen.”

    De wijding start om 10.30 u. met een eucharistieviering in de kerk te Pollare. Daarna is er op de eerste zondag een tombola, gevolgd door de wijding, omstreeks 12.15 u. Op de tweede zondag is er geen tombola voorzien en begint de wijding omstreeks 11.30 u.

    ANDU

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons