Animal Rights dient terug klacht in tegen boer wegens dierenmishandeling

    07 juni 2020

    APPELTERRE/EICHEM-ZANDBERGEN – De boer, die al tweemaal in opspraak kwam voor dierenmishandeling, is zaterdag 6 juni in Zandbergen betrapt op het verminken en doden van ganzen. Animal Rights ging ter plekke en ontdekte vier jonge en zwaar verminkte dode Canadese ganzen. De dierenrechtenorganisatie diende andermaal klacht in.

    Ooggetuigen zagen rond 16.30 uur hoe de boer met zijn auto inreed op de ganzen, die op de weide zaten. Het is momenteel broedseizoen en vele ganzen hebben nu jongen. De volwassen dieren vlogen weg, maar de jonge dieren konden geen kant op. Sommige slachtoffers zaten nog in hun donskleed.

    Op de beelden is te zien hoe de boer op het weiland over de ganzen heen rijdt, ze vervolgens onder de wielen vandaan plukt en ze weggooit. Animal Rights is later die nacht op zoek gegaan naar de slachtoffers en vond de verminkte dieren in het weiland.

    Gruweldood

    Els Van Campenhout (Animal Rights campagnecoördinator): “De overreden dieren stierven een gruweldood. Degene, die niet op slag dood waren, zijn afgemaakt door hun kop af te rukken. Deze moordzuchtige boer voelt geen greintje empathie voor levende wezens. Het is onbegrijpelijk, dat deze uiterst gevaarlijke man nog steeds dieren mag houden en zijn frustraties op onschuldige dieren kan loslaten wanneer hij dat maar wil. Wij eisen dat deze man gestraft wordt en nooit nog dieren mag houden of in de buurt van dieren mag komen.”

    Twee jaar geleden doken schokkende beelden op uit de Neerstraat in Appelterre. Een stier werd zwaar mishandeld toen hij tot bloedens toe drie- tot vierhonderd meter verder gesleept werd achter een tractor en daarbij stokslagen kreeg.

    In mei 2020 sleurde dezelfde boer met zijn tractor een koe met een staalkabel om de nek uit de Dender. De brandweer was toen ter plaatse om het dier op een veilige manier op het droge te brengen. De boer bedreigde hen fysiek en verbaal bedreigd. Een brandweerman is toen bijna – met opzet – overreden. Het incident is gefilmd en overgemaakt aan de politie.

    Klacht

    Animal Rights dient opnieuw een klacht in tegen de boer en eist dat hij een levenslang dierenhoudverbod opgelegd krijgt en nooit nog in de buurt van dieren mag komen. Eerder deed de dierenrechtenorganisatie dat ook al: “Wij willen deze man voor de rechter zien”, zegt Van Campenhout. “Iemand, die tot zulke gruwelijkheden in staat is, kent geen grenzen. Dit is een uiterst gevaarlijke man, die nooit nog dieren zou mogen houden en zwaar gestraft moet worden voor alle misdaden, die hij pleegde.”

    Ook de schepencolleges van Ninove en Geraardsbergen dienden in mei al een klacht in tegen de boer.

    Klacht uit archief

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons