Autodief gevat dankzij alerte burger

    16 mei 2021

    NINOVE – Een opmerkzame burger zag zondagochtend 16 mei rond 8 uur een onbekende, die twee voertuigen aan het kraken was op de Centrumlaan. De lokale politie kon de jonge dader uit Sint-Jans-Molenbeek op heterdaad betrappen.

    Zondagochtend was de jongeman bezig met inbreken in twee wagens. Ze stonden geparkeerd op de Centrumlaan nabij het WZC Klateringen. Als het ware in het blikveld van het politiecommissariaat.

    Dankzij de alertheid van een burger, kon de lokale politie van Ninove de dief op heterdaad betrappen. Hij woont in Sint Jans Molenbeek en zal later moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank in Dendermonde.

    Preventie

    De politie sluit niet uit, dat dit fenomeen zich in de toekomst zal uitbreiden.

    Het is daarom aangewezen om als preventie geen kostbare voorwerpen (GSM, wisselgeld, multimedia…) zichtbaar of verstopt in de auto achter te laten. Best is ook om te controleren of jouw wagen slotvast is. Indien mogelijk parkeer je het voertuig in een afgesloten garage.

    Mocht je verdachte personen zien of handelingen opmerken, die wijzen op (de voorbereiding van) een inbraak,  aarzel dan niet om de lokale politie te contacteren via het nummer 101 of 112 (dringende hulp). De ploegen op het terrein kunnen dan gepast en tijdig reageren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons