Beeld Despauterius spoorloos: diefstal of misverstand?

    06 mei 2024

    NINOVE – De beeltenis van Joannes Despauterius, die ter hoogte van de bibliotheek aan de Koepoortstraat-Despauteerstraat prijkte, is spoorloos verdwenen.

    Despauterius is een van de oudste bekende Ninovieters. De stad herdacht in 2021 zijn 500ste sterfdag. Sinds enkele jaren prijkt zijn standbeeld, van de hand van kunstenaar René Daelman, ter hoogte van de bib aan de Koepoortstraat-Despauteerstraat.

    De verdwijning kwam aan het licht dankzij een oplettende bezoeker van de boekenverkoop, die plaatsvond in de bibliotheek tijdens het weekend van 27 en 28 april. Deze persoon meldde anoniem aan Ninofmedia de afwezigheid van het beeld.

    Ondanks ons onderzoek is tot nu toe geen spoor gevonden van het standbeeld. De oorzaak van de verdwijning blijft onduidelijk. Is het beeld per ongeluk weggehaald door stadsarbeiders in verband met de geplande verbouwingswerken? Of is er sprake van een opzettelijke diefstal?

    Het is een feit dat niemand weet waar het bronzen beeld van Despauterius zich momenteel bevindt.

    Heb je de afgelopen weken iets verdachts gezien in de omgeving van de bibliotheek? Neem dan contact op met de redactie van Ninofmedia via info@ninofmedia.tv  Jouw melding kan van cruciaal belang zijn voor het terugvinden van het standbeeld.

    NNN

    Toen was Despauterius nog niet van zijn sokkel gehaald.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons