Bejaarde dame even in levensgevaar na brutale roof

    08 augustus 2023

    NINOVE – Een 89-jarige bewoonster van de Hendrik Vangassenstraat is maandagmiddag 07 augustus het slachtoffer geworden van een roofoverval. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, maar is momenteel niet meer in levensgevaar.

    De feiten gebeurden maandag tussen 11 en 12 uur, aan de doorgang tussen het Belfiuskantoor en Basic Fit. De 89-jarige dame stond te praten met een buurvrouw, toen een jonge man per fiets voorbij reed. Hij keerde meteen terug en trok bliksemsnel de halsketting van haar nek. De ketting zelf is even verderop teruggevonden, maar niet het hangertje.

    Levensgevaar

    Door die overval kwam de bejaarde dame ten val. Ze is in levensgevaar weggevoerd naar het ziekenhuis. Haar toestand zou momenteel gunstig evolueren, al moet ze nog een tijd daar blijven.

    De lokale politie van Ninove verwees ons naar het parket van Oost-Vlaanderen. De woordvoerder bevestigde de feiten. Over de dader is niets meegedeeld, het onderzoek loopt nog.

    De buurtbewoners, die we een dag na de roof spraken, zijn onder de indruk van de gebeurtenis. “We durven hier ’s avonds al niet meer buitenkomen, maar dit vond overdag plaats. We zijn echt niet meer gerust.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons