Bende pleegde inbraken tijdens kerkdiensten en markten

  07 oktober 2022

  OUDENAARDE – De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold, die ze verdenkt van talrijke inbraken in Oost- en West-Vlaanderen.

  Begin 2022 stelde de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde vast, dat zeven inbraken waren gepleegd in woningen. De slachtoffers waren op dat moment naar een kerkdienst. Ook in politiezones uit de omgeving gebeurden gelijkaardige inbraken.

  Het parket van Oost-Vlaanderen belastte de FGP van Oost-Vlaanderen met het verder onderzoek van in totaal 20 gelinkte woninginbraken. Het parket vorderde ook de onderzoeksrechter in Oudenaarde om het onderzoek verder te zetten.

  Observatie

  Uit doorgedreven onderzoek kwamen verdachten in beeld uit de regio van Saint Ghislain. Deze leken in aanmerking te komen voor inbraken zowel in Oost- als in West-Vlaanderen.

  Zij observeerden eerst hun slachtoffers om te achterhalen waar ze woonden en wanneer ze niet thuis waren. Deze observatie gebeurde onder meer tijdens kerkdiensten en bij marktkramers. De inbrekers namen dan vaak geld en juwelen mee en stichtten ook wanorde in de woningen.

  Aanhoudingen

  Maandag 3 oktober heeft de FGP van Oost-Vlaanderen drie huiszoekingen uitgevoerd bij de verdachten in Quaregnon en Saint-Ghislain (2).

  In Quaregnon namen ze een 19 jarige man mee voor verhoor; in Saint-Ghislain twee broers van 35 jaar en 45 jaar. Beide laatsten zijn gekend voor voorgaande feiten en de oudste broer bleek vrij te zijn onder voorwaarden.

  De verdachten zijn dinsdag 4 oktober voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Deze plaatste de twee broers onder aanhoudingsmandaat. De jongste verdachte is vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons