Benzinedief opgepakt en al terug vrij

    13 april 2022

    NINOVE – Nog terwijl we woensdagmiddag 13 april met Gino Wasteels belden over een poging tot benzinediefstal uit zijn auto, zag hij de dader alweer in de buurt van het dr. Hemerijckxplein rondlopen.

    Gino woont aan de Vaartweg en parkeerde dinsdagavond 12 april zoals gewoonlijk zijn Dacia Duster op het dr. Hemerijckplein.

    “Gisterenavond zag ik opeens een politiecombi op de parking staan aan een heel opvallende auto. Enkele weken geleden stond die hier ook. De gast van die wagen leek me een nogal eigenaardig type en daarom had ik toen al een foto genomen. Maar verder was er niets gebeurd. Gisteren stond die hier terug. Ik had wat zitten kijken omdat hij voortdurend rond zijn auto bezig was.”

    Gaatje

    Tussen 22 uur en 23 uur arriveerde dan de politiecombi.

    “Ik denk, dat een buurtbewoner de politie had gebeld, omdat die gast zich achteraan onder mijn auto had gelegd. Ik ben toen ook buitengegaan. Een agent zegde mij, dat die kerel blijkbaar onderaan mijn wagen in de brandstoftank een gaatje had geboord en er een bus had ondergezet. Duidelijk om benzine te stelen. De brandweer is moeten komen omdat de benzine er uit liep. Ze hebben mij goed geholpen en de brandstof er gedeeltelijk laten uitlopen. Nadien heb ik mijn wagen wel moeten laten takelen. Voorlopig zijn alle kosten voor mij en als die gast niets bezit kan ik uiteindelijk alles zelf betalen. De tank vervangen kost al gauw € 400 tot € 500.”

    Vrij

    Ons gesprek nam nog een merkwaardige wending, terwijl Gino woensdagmiddag zijn relaas deed.

    “Op dit eigenste moment zie ik die kerel hier terug rondlopen. Blijkbaar is hij al vrijgelaten. Maar ik vermoed, dat dit soort zaken meer en meer zullen gebeuren. Het is dus belangrijk, dat de mensen alert zijn. En ik hoop, dat ik zelf niet voor de kosten moet opdraaien.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons