Brandweer redt koe en kalf uit Dender

    28 juli 2023

    POLLARE – Duikers van de brandweerpost Denderleeuw en de collega’s van de post Ninove haalden vrijdagvoormiddag 28 juli een koe uit de Dender en haar kalf uit de langsgracht. Dat gebeurde ter hoogte van het sas van Pollare.

    De brandweerzone Zuid-Oost kreeg rond 8 uur vrijdagmorgen een oproep. Een voorbijganger had ter hoogte van de sluis van Pollare een koe in de Dender opgemerkt.

    De duikersploeg van de post Denderleeuw en een brandweerploeg van Ninove kwamen ter plaatse. Met vereende krachten konden zij het dier op het droge trekken in het weiland naast de Dender.

    De ploegen waren amper in de kazernes teruggekeerd of er kwam een tweede oproep. Blijkbaar lag ter hoogte van dezelfde plek nog een kalf in de langsgracht van de Dender. De koe, die eerder was gered, bleek drachtig geweest te zijn.

    Het is niet meteen duidelijk hoe de beide dieren precies in de Dender en de langsgracht zijn terechtgekomen.

    Maar ook dit keer konden de brandweerlui het dier uit de benarde positie halen en het toevertrouwen aan de zorgen van de landbouwer.

    De lokale politie van Ninove stond in voor de veiligheid tijdens de interventies van de brandweer.

    MLI

    Foto’s – DD

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons