Brutale gewapende overval op buurtwinkel Snoeperken

    06 januari 2024

    OKEGEM – Twee gemaskerde mannen hebben woensdag 3 januari rond 16 uur de buurtwinkel  Snoeperken in Okegem Dorp overvallen. Vooral de mentale gevolgen van die brutaliteit zijn voor uitbater Davy Van Steerteghem moeilijk te verwerken.

    We spraken Davy, enkele dagen na de overval. Hij is nog altijd sterk onder de indruk.

    “Rond 16 uur zijn twee mannen met een bivakmuts en in het donker gekleed hier binnengevallen. Een heeft me onder bedreiging van een wapen achteraan de winkel ingeduwd, terwijl de andere het geld uit de kassa graaide.”

    Mentaal

    De buit bedroeg goed € 200. Het lijkt weinig, maar voor een kleine zelfstandige is het geld, dat je moet terugverdienen door extra te werken. Het is echter vooral de mentale verwerking van de gebeurtenissen waarmee Davy het moeilijk heeft.

    “Twee nachten niet geslapen, die beelden komen terug. Je probeert hier een buurtwinkel open te houden, de mensen te helpen en dan komen die mannen binnenvallen. Waarmee zijn die eigenlijk bezig, denk je dan bij jezelf. Een wapen tegen iemand zijn hoofd zetten en € 200 meepakken. Ik begrijp dat niet, ook niet van die mensen zelf. Welk risico kun je hier nemen? Ik heb een Lotto-depot en dan heb je cashgeld in huis, ja. Maar denken die echt, dat ik hier alles open en bloot ga leggen? Echt, ik begrijp dat niet.”

    Politie

    Davy is wel te spreken over de lokale politie van Ninove. “Ze waren hier vrij snel en hebben me al goed geholpen. Ik kan ook rekenen op slachtofferhulp. Dat is nodig, want dat wil je echt niet meemaken. De politie heeft de beelden van de bewakingscamera opgeslagen. Daarop zijn de twee gemaskerde in het zwart geklede mannen te zien. Maar het was woensdag al vrij duister op dat uur door de regen. Ik hoop, dat ze er iets kunnen uithalen, al zal dat niet gemakkelijk zijn. Mocht iemand iets hebben gezien, hen hebben zien lopen, laat het dan weten aan de politie. Er is blijkbaar toch al een melding binnen gekomen.”

    Wantrouwen

    Echt gerust is Davy niet meer. “Voor ons is dat een verschrikking, een drama. Zeker in de donkere uren sta ik met heel veel angst achter de toonbank. De winkel is vanaf 8 uur open tot 18.30 uur. Het eerste en de laatste twee uur van de dag is het uitkijken, telkens iemand binnenkomt. Mensen, die je niet kent als regelmatige klanten, vertrouw je op den duur niet meer. Dat vertrouwen is echt weg. Vanaf woensdag zijn we volledig gestopt met producten van de Lotto of de Nationale Loterij. We willen ook veel minder cash geld in huis. Er wordt meer met Bancontact gewerkt, waardoor het risico echt minder is. Maar dat zoiets in Okegem zou gebeuren, had ik nooit gedacht.”

    Info: Snoeperken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons