• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Bewoners klagen verloederde toestand Burchtstraat aan

  13 april 2019

  NINOVE – Enkele bewoners en handelaars van de Burchtstraat klagen de toestand aan, waarin hun straat zich bevindt.

  De bewoners van de Burchtstraat in het centrum zijn ontevreden over het uitzicht van hun straat.

  Er is verloedering van het straatbeeld door langdurig leegstaande winkelpanden, het braakliggend terrein van de voormalige wasserij Ideal Shop, het versleten wegdek, de Denderbrug die verroest is en waarvan het wegdek beschadigd is, de omgeving van de OCMW-parking, die er voor een onverzorgde situatie zorgt. Klachten in overvloed dus.

  Bijkomend zijn door het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen zopas alle bloembakken uitgebroken en nadien opgevuld met beton. Het laatste stukje groen is hier verdwenen.

  Het is dan ook met lede ogen dat de bewoners en handelaars hun ooit prachtige straat zien aftakelen, terwijl dit een straat is het in volle winkelcentrum en niet de ene of andere achterbuurt.

  Ze vragen dan ook dringend een opwaardering van het straatbeeld door een nieuw wegdek, groenaanplanting, actie tegen leegstand, het afschermen van het braakliggend perceel met panelen en de restauratie van de Denderbrug.

  Werk aan de winkel dus voor de schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen) om deze winkelstraat dringend op te waarderen en te vernieuwen. Ook het Vlaams gewest zal via ‘De Vlaamse Waterweg’ (verantwoordelijk voor de bruggen en waterwegen) werk moeten maken van de restauratie van de Denderbrug.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons