Burgemeester reageert op ‘varkenskopincident’

    25 juni 2018

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge vindt dit wansmakelijk en getuigen van weinig respect.

    “Het is zeker niet de juiste manier om uiting te geven aan zijn afkeuring. Deze daad heeft ook heel wat mensen gechoqueerd met heel wat reacties tot gevolg. Wij weten dat de realisatie van het cultureel centrum zwaar op de maag ligt van sommige inwoners.”

    Het stadsbestuur weigerde om stedenbouwkundige reden de aanvraag ervan, maar het dossier is tot tweemaal toe in beroep bij de deputatie en de raad voor vergunningenbetwistingen goedgekeurd. “De vzw heeft ook al een bezoek gebracht aan de buurbewoners om toe te lichten wat er in het centrum zal gebeuren en organiseerde. Met de katholieke gemeenschap organiseerden zij een iftar-avond om elkaar beter te leren kennen.”

    “De aanhoudende polarisatie en stigmatisering zorgen vaak voor spanningen en onbegrip. Daarom doe ik een oproep om sereen te blijven en ook niemand onterecht te beschuldigen. Dit leidt tot niets. Laat de politie het onderzoek doen. Hopelijk vatten zij de daders. Ik herhaal dat een houding die gebaseerd is op vooroordelen onze vrijheid belemmert. Een samenleving kan nooit aanvaarden dat vooroordelen leiden tot achterstelling van mensen, discriminatie en stigmatisering.”

    De brandweer heeft inmiddels de pui van het gebouw gereinigd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons