Camerasturing kon escalatie jongerengeweld voorkomen

    20 mei 2022

    NINOVE – De samenwerking met het Real Time Intelligence (RTI)-team en andere politiezones kon een gewelddadige confrontatie indijken.

    Verschillende bronnen op de sociale media meldden woensdagmiddag 18 mei een grootschalige interventie van de lokale politie van Ninove.

    Er was sprake van jongerengeweld onder andere aan de bib, de Abdijkerk, de Mallaard en buurthuis Berdam.

    Vrijdag 20 mei gaf de politie daarover meer informatie vrij via een persbericht.

    Jongeren

    “Onze interventiediensten kregen woensdag kort na de middag melding van een samenscholing van een grote groep jongeren in de binnenstad. Deze samenscholing ging gepaard met veel geroep en getier, waarbij een gewelddadige confrontatie niet was uitgesloten.”

    De problemen speelden zich achtereenvolgens af op drie plaatsen in de binnenstad, waarbij telkens een aantal jongeren wegvluchtten en de politie een aantal anderen kon aanhouden.

    RTI

    “Het RTI, dat inmiddels de camerabeelden kan opvolgen vanuit Gent, kon de vluchtrichting en de actuele positie van de jongeren bepalen en doorgeven aan onze ploegen op het terrein. Met bijstand van de omliggende politiezones konden op deze manier de meeste jongeren worden weerhouden voordat het tot een gewelddadig conflict kwam.”

    Enkelen hadden voorwerpen bij zich, die ze als wapen konden gebruiken. De politie nam deze voorwerpen in beslag.

    Aanhoudingen

    “Enkele amokmakers zijn bestuurlijk opgesloten voor de periode, die nodig was om de openbare orde te herstellen. De ouders van minderjarigen zijn ingelicht. De jongeren, die niet op ons grondgebied wonen, werden begeleid naar het openbaar vervoer.”

    De aanleiding van deze confrontatie is voor de lokale politie alsnog niet duidelijk.

    Samenwerking

    Voor burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is dit wel een duidelijk voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen verschillende politiezones en het Communicatie- en Informatie Centrum Oost-Vlaanderen (CICOV).

    Zij zal hoorzittingen organiseren om aan sommige jongeren een bestuurlijk plaatsverbod op te leggen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons