‘Centraal Justitieel Incassobureau’ hengelt naar je geld

  03 juli 2022

  ALGEMEEN – Via een mailbericht proberen criminelen je regelmatig geld afhandig te maken. Dit keer gaat het om een bericht van het zogenaamd ‘Centraal Justitieel Incassobureau’.

  De politiedienst van Lebbeke ontving de melding van een inwoner over een e-mail van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat is een Nederlandse instantie, die zich onder andere zou bezighouden met het innen van verkeersboetes. In deze mail word je dringend verzocht om een openstaande boete te betalen.

  Als je een gelijkaardige mail hebt ontvangen, met een aanmaning tot betaling, ga hier niet op in. Nooit zal een overheidsinstantie je op deze manier verzoeken om een openstaande boete te betalen.

  Criminelen

  Dit is een vorm van ‘phishing’, waarbij criminelen proberen om persoonlijke gegevens te ontfutselen. Ze gebruiken deze gegevens nadien om geld van je bankrekening te stelen.

  Ontvang je dergelijke e-mails, betaal dan nooit en klik op geen enkele link in het mail-bericht. Er is maar één plaats voor dergelijke mails: de prullenbak van jouw computer.

  Ben je toch benadeeld: contacteer jouw politiezone en doe aangifte.

  Info: Lokale politie NinoveIncasso CJIB.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons