Code geel: risico op natuurbrand

    23 april 2022

    OOST-VLAANDEREN – Door de aanhoudende droogte verhoogt het risico op een natuurbrand. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) kondigt daarom code geel af in Oost-Vlaanderen.

    In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich bij het begin van de zomerperiode situaties van droogte. Deze kunnen zeer snel een acuut risico vormen op brandgevaar.

    Daarom heeft het ANB een tijdelijk verbod ingesteld op vuur maken en roken in bossen en een aantal natuurgebieden. Dit verbod geldt vanaf het moment, dat het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt.

    Geel

    In de bos- en natuurgebiedenvan het ANB  gelden daarom de volgende maatregelen:

    • wees voorzichtig,
    • maak geen vuur,
    • rook niet.

    Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam.

    Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen (provincies en gemeenten) of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig. Hierbij adviseert het ANB  om eenzelfde voorzichtigheid in acht te nemen.

    Info: bossen en natuurgebieden met code geel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons