• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De lokale recherche van de politie Ninove levert prima werk.

  09 juni 2017

  De lokale recherche van de politie Ninove is de laatste weken tussengekomen in verschillende lokale dossiers van drugdealen en diefstallen met geweld (ripdeals) die ook te kaderen zijn in de verkoop van drugs.   

  De voorbije weken arresteerden de rechercheurs negen verdachten die in aanmerking komen voor het plegen van ripdeals in onder andere Aalst, Zottegem en Ninove.  De verdachten pleegden in wisselende samenstelling meerdere diefstallen met geweld ten nadele van ‘klanten’ die ze drugs verkochten of ten nadele van andere dealers die hén drugs verkochten.  Ze lokten de slachtoffers naar een afgelegen of discrete plaats en stalen dan hun geld, de pas verkochte drugs en alle waardevolle voorwerpen (juwelen, smartphones…) die ze bij zich hadden.  Niet zelden gebruikten de verdachten hierbij fysiek geweld, al dan niet met een vuurwapen, en bedreigden ze hun klanten/slachtoffers.  

  De rechercheurs voerden het onderzoek al enige maanden en na de nodige huiszoekingen en verhoren leidden ze de verdachten voor bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.  De onderzoeksrechter besliste drie verdachten onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis.  De anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd. 

  Eergisteren, woensdag 7 juni, kwam de lokale politie Ninove tussen in een dossier van drugdealen.  De rechercheurs arresteerden vier verdachten die de afgelopen maanden onder andere speed, xtc, ketamine en cocaïne aan de man brachten.  De verdachten wonen te Ninove en Denderleeuw.  Ze werden donderdag allemaal voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde die besliste drie van hen aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis.  De vierde verdachte is vrij, maar dit onder strenge voorwaarden. 

  Het onderzoek naar afnemers en andere betrokkenen loopt nog. 

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.